keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Mitä ... minäkö väsyny?

Yöunet jäi lyhyiksi, sillä nukkumaanmeno venähti ja aamulla oli aikainen herätys. Taloyhtiössämme oli nuohous klo 8 lähtien, joten oli herättävä sitä ennen. Siinä hoidin normaalit aamutoimet ja aamupalan jälkeen päätin mennä sänkyyn rapsuttelemaan kissoja. Simahdin siihen huomaamattani ja heräsin neljä tuntia myöhemmin. Onneksi ei ollut mitään tärkeää ohjelmaa tuona aikana ja töihin ehdin kuitenkin loistavasti.

Voimisteluohjauksien jälkeen suuntasinkin nokkani Pole Academylle treeneihin. Täytyy myöntää, että hieman jännitti mitä siitäkin taas tulee kun varsinaisia tankotreenejä ei ole ollut pitkään aikaan. Tangon kanssa toki olen lähes joka päivä tekemisissä suunnittelun, opettamisen ja esiintymisen parissa, mutta noissa pysyn hyvin pitälti omalla mukavuusalueellani ja kehitystä ei paljoa tapahdu.

Noissa nelostason tunneissa haastetta riittää ja pääkopalle meinaa olla hieman vaikeaa hyväksyä se, ettei ne liikkeet onnistu heti ensimmäisellä kerralla täydellisesti. Eikä edes välttämättä toisella, kolmannella tai kymmenennelläkään kerralla.

Treenit sujui paremmin kuin oletin. Yhtään "liian" helppoa liikettä tuolla ei tainnut olla, mutta osa toki on minulle helpompia kuin toiset. Huomasi taas hyvin kuinka eri liikkeet saattaa olla helpompi tai vaikeempia eri ihmisille. Liikkeet joita toiset tekee tuosta noin vaan saattavat olla minulle todella vaikeita ja toisaalta taas liikkeet, jotka on minulle helppoja saattaa tuottaa päänvaivaa muille.

Yhtenä esimerkkinä voin antaa liikkeen, jota kutsutaan illusionistiksi. Omiin vahvuuksiin kuuluu liikkeet joissa pito on jalkojen välissä ja mieluiten ihan lantion lähellä. Olen nähnyt tätä liikettä muiden tekemänä ja jotenkin ajattelin, että tämä varmaan on mulle sopiva liike ja päätin kokeilla sitä tunnilla vaikkei se varsinaiseen tuntiohjelmaan kuulunutkaan.

Kyseisessä liikkeessä tarvitaan pitoa myös kankkujen välistä (kyllä, luit oikein), joten aloin siinä käärimään hieman pidempiä shortsin lahkeita alushousujeni reunan alle. No siinä sitten vierustoveri toteaa, ettei tuu onnistumaan kun on niin paljon kangasta välissä, että he ku oli treenanneet sitä joskus aiemmin oli shortsit ollu tiellä, vaikka niitä olikin nostanut ylemmäs. Tästä varoituksesta huolimatta päätin kokeilla ja siellähän se pysyi heti ensimmäisellä yrityksellä. Tässä vielä kuva todisteena kyseisestä liikkeestä (joskin hieman sumeana, mutta eiköhän jokainen siitä sen verran selvää saa).

Illusionist

Meni kyllä heti lemppariliikkeiden listalle! Hikoilevana tosin hieman haastava, sillä kuvan ottamishetkellä hikoilin jo sen verran, että heti kuvan jälkeen oli pakko tulla alas tuosta tai muuten se alastulo olisi ollut melko holtiton.

Tunnilla tuli taas todettua myös se miksi niitä molempia puolia kannattaa treenata tasaisesti. Oli taas pari komboa joissa joutuu tekemään sekä parempaa, että huonompaa puolta sekaisin. Kyllä sitä tässä vaiheessa kiroaa, kun kukaan ei silloin patistanut minua tekemään molempia puolia kun aloitin lajia ja nykyäänkin tulee tehtyä parempaa puolta esiintyessä ja opettaessa. Alkeistunneilla kyllä pyrin demonstroimaan liikkeet molemmilta puolilta, mutta edistyneemmillä tunneilla se jää vähemmälle, sillä kaikki liikkeet eivät vielä ole demonstaatiokuosissa vielä. Treenatessa kyllä pyrin tekemään molempia puolia, vaikka se onkin todella haastavaa.

Apua, huomenna on vielä aikaisempi herätys, sillä olisi tankotunteja ohjattavana heti aamusta! Nyt loppuu siis kirjoittaminen ja koitan selvitä sänkyyn mahdollisimman pian!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti