lauantai 23. tammikuuta 2010

Elämäntaidon valmennusta

Sain viime syksynä mahdollisuuden osallistua elämäntaidon valmennukseen. Eräs tankotanssifoorumin käyttäjä opiskelee alaa ja kysyi foorumilla, löytyisikö ihmisiä, joita kiinnostaisi elämäntaidon valmennus, sillä heidän opiskelunsa oli siinä pisteessä, että he saivat ruveta ohjaamaan ulkopuolisia ja kaipasivat siis ohjattavia. Itsehän kiinnostuin heti, sillä vaikka elämäni nyt on rullannut ihan mukavasti, niin silti sisälläni oli herännyt halu kehittyä. Onnekseni eräs opiskelijoista vaikutti täällä Tampereella ja pääsin valmennukseen.

Itse en oikein tiennyt mitä odottaa valmennukselta. Tapaamisia oli tiedossa vain neljä tunnin tapaamista. Mitä neljässä tunnissa muka ehtii tapahtumaan? Päätin kuitenkin lähteä avoimin mielin juttuun mukaan ja katsoa mitä tapahtuu.

Ennen ensimmäistä tapaamista sain nipun tehtäviä, jossa oli tarkoitus pohtia elämää ja mitä valmennukselta haluaa. Pyrin vastaamaan kysymyksiin mahdollisimman rehellisesti, sillä monesti huomaan, että valehtelen itsellenikin paljon. Joskus myöhemmin kun katson noita monisteita, niin voin verrata sitten mihin suuntaan elämäni on kehittynyt : )

En nyt lähde erittelemään tähän, mistä kaikesta puhuimme tuolla, mutta sen voin sanoa, että kyllä tuo valmennus avasi omia silmiä. Olen oppinut olemaan tietyllä tavalla hellempi itselle ja se on antanut lisää energiaa, kun ei enää kuluta liikaa omaa energiaa siihen itsensä piiskaamiseen ja sen ansiosta jaksaa tehdä paremmin niitäkin asioita, jotka ennen vaati suuria ponnisteluja. Minulle yksi tällainen asia on ollut siivoaminen. En ole koskaan ollut mikään erityisen siisti ihminen ja kämppä on yleensä ollut siinä kunnossa, että ilman häpeää sinne ei ole kehdannut ketään päästää. Nyt tosiaan siivosin kämpän tämän vuoden puolella ja se on pysynyt siinä kunnossa, että kehtaisin päästää sinne vieraita hyvällä omatunnolla.

Voin siis suositella valmennusta kaikille, jotka ovat kiinnostuneet itsensä ja elämänsä kehittämisestä. Kukaan ei tee sitä muutosta kenenkään puolesta, vaan se täytyy tehdä itse, mutta joskus on ihan paikallaan, että joku ulkopuolinen antaa vinkkejä siitä, mihin suuntaan elämää voi lähteä viemään.

Jos haluat tutustua asiaan paremmin kurkkaa http://www.namaste.fi/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti