torstai 7. tammikuuta 2010

Alkulämppää

7th Heaven Dance Studiolla alkoi kevätkausi tällä viikolla. Sehän tarkoittaa sitä, että alkulämmittely menee uusiksi. Tuttuun ja turvalliseen tapaan en tietenkään osannut suunnitella sitä ajoissa, vaan suunnittelu jäi viimeiseen iltaan. Nimenomaan iltaan, sillä päivä sujui siivoillessa, sekä treenatessa. Eipä ole muuten minun kämppä näyttänyt näin siistiltä pitkään aikaan, mitä se nyt on. Jospa nyt vaikka saisi taas jatkettua jokailtaista venyttelyrutiinia, kun lattialla on tilaa ja se on puhdas.


Uuden lämmittelyn suunnitteluun meni yllättävän paljon aikaa. Selvisin viime yönä nukkumaan vasta joskus kahden jälkeen, sillä ajantajuni katosi totaalisesti, kun uppouduin ajatuksella suunnitteluun. Halusin tähän sarjaan mahdollisimman yksinkertaista liikettä, jotta jokainen pystyy keskittymään myös puhtaaseen tekniikkaan ja liikkeet pystyy myös tekemään suuremmalla teholla, kun ei tarvitse miettiä, että mihinkäs se käsi meni, kun jalka menee tuonne. Halusin myös siihen selkeän aerobisen osuuden, jotta myös peruskunto paranisi hieman. Kokonaisen tankotanssikoreografian läpimeno on kuitenkin rankkaa ja esiintymistä helpottaa, jos paukkuja riittää vielä siellä loppupuoliskollakin. Mukana on myöskin nivelten pyörittelyt, lihaskuntoa ja kevyet venytykset. Kestoa tälle koko setille tuli ruhtinaalliset 17 minuuttia. Melko pitkä setti siis, mutta tämän jälkeen kyllä pitäisi olla varmasti lämmin. Toivottavasti vaan ei ole liian rankka, sillä alkulämmittelyn tarkoituksena ei ole kuitenkaan väsyttää ihmisiä loppuun.

Kampaamolla oli hiljainen päivä, joten päivä meni sarjaa opetellessa. Kovasti jännittää muistanko sitä ulkoa, sillä materiaalia on paljon, eikä se ole vielä lihasmuistissa. Kohta sen sitten näkee ... Muutaman tunnin jälkeen se on jo melko vahvasti muistissa sillä toisto tekee tehtävänsä. Kertaus on opintojen äiti ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti