perjantai 25. lokakuuta 2013

Leuanvetoprojekti

En muista kerroinko jo tästä, mutta viimeksi kun kävin Markun rääkättävänä pt-treenissä, niin puhuttiin hieman tavoitteista. Kerroin, että haluaisin jaksaa vetää edes sen yhden leuan omalla painolla ja Markkuhan sitten heitti pallon takaisin ja sanoi, että jouluun mennessä pitäis mennä 3 leukaa.

Minähän oon se tapaus, joka ei ole ikinä jaksanut vetää leukoja, edes lapsena. Silloinhan en jaksanut pitää itseäni siellä yläasennossa staattisena sekuntiakaan, vaan romahdin aina alas samantien (koulun kuntotesteissä näitä aina tehtiin). Joku tuolla takaraivossa haluais koko ajan huutaa, että ei tuu onnistuu, mutta tietoisesti koitan taas ajatella positiivisesti ja hoen "minä jaksan vetää leukoja".

Noh, työtähän tuo tavoitteen saavuttaminen vaatii ja ajattelin hyödyntää tätä haastetta: The Twenty Pull-ups Challenge. En tee tosin varsinaisia Pull-upseja, sillä nehän tehdään tuolla leveämmällä myötäotteella ja itse aion noita tehdä lähinnä neutraalilla otteella (kämmenet toisiaan kohti) voimistelurenkailla. Treenailen noita siis erillisinä treeneinä Pole Acadmeyllä. Tuon haasteen mukaan niitä leukojahan pitäis mennä jouluun mennessä se 20, mutta jotenkin mä epäilen, että mun tahti tulee olemaan vähän hitaampi :D

Aion myös dokumentoida nuo treenit videolle ja jakaa ne täällä teidän kanssa, jotta projektia on helpompi ja mukavampi seurata. Lähtötilannehan siis on se, että yhtäkään leukaa ei tällä hetkellä mene, joten aloitin -2 viikon 0 toiston ohjelmalla (http://twentypullups.com/week-2/).

Viikko 1 (ohjelmassa -2) treeni 1:
 • 1 negatiivinen (120 s lepoa)
 • 1 negatiivinen (120 s lepoa)
 • 1 negatiivinen (120 s lepoa)
 • 1 negatiivinen (120 s lepoa)
 • 1 negatiivinen

6 kommenttia:

 1. Hieno haaste! onnea koitokseen :) mun pitäis kanssa opetella vetämään leukoja mutta mutta, missään ei ole leanvetotankoa :D Lasketaanko se että käsillä nostaa itsensä tangolle ilman että jalat koskee tolppaan xD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä kai tangollakin voidaan laskea jos lähtee oikeasti kädet suorana liikkeelle ja saa vedettyä niin ylös, että leuka käy käsien yläpuolella (ja mieluiten ilman sitä leuan kurottamista :P )

   Poista
  2. Ulkona on leuanvetotankoja vaikka millä mitalla, leikkipuistoon vaan ;) Mutta mielenkiintoiselta vaikuttaa tää ohjelma, voisin ottaa kokeilulistalle.

   Poista
  3. Täältä on leikkipuistoista ottaneet ne pois, ennen on kyllä ollu :/

   Poista
 2. Miun piti tänään sielt Lidlistä hakea se tanko, mutta kun en ekassa korissa nähny ja hain välillä muuta ni miehän unohin koko homman! Se ois kyllä ihan kätevä ja kun ei juuti ylimäärästä tilaakaan vie, eikä meillä asu hujoppeja et ois pelkoo siihen päätä lyödä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sit vaan kipität takas ja käyt hakemassa sen! Mene jo! ;)

   Poista