maanantai 20. toukokuuta 2013

Blondilla välähtää

Vaikkei hiustenväri ole enään niin blondi kuin se on joskus ollut, niin välillä kyllä tuntuu, että mieli on sillä tasolla :D

Olen joskus maininnutkin nukahtamisvaikeuksistani ja välillä teen enemmän töitä sen eteen kun taas välillä en paneudu asiaan ja silloin saankin kärsiä enemmän. Pyrin siis vähentämään valon määrää iltaisin ennen nukkumaanmenoa, mutta jos käyn suihkussa juuri ennen sänkyyn siirymistä, olen joutunut kärsimään "liiasta" valosta sillä pientä vessaa/kylppäriä valaisee loisteputkivalaisin. Eilen sitten vihdoinkin välähti, että saan himmennettyä sitä juuri sopivasti laittamalla pyyhkeen valon päälle. Kyllä muuten uni tuli yllättävän nopeasti!


Vanun tyylinäytettä nukkumisesta :D

Pyrin siis rauhoittamaan iltaa ennen sänkyynmenoa. Sammutan koneen vähintään puoli tuntia aikaisemmin, parempi olisi sulkea vieläkin aiemmin, mutta tuo puolituntiakin on parempi kuin 5 minuuttia. Ehkäpä kuukauden päästä pystyn sulkemaan tuntia aiemmin. Sammutan myös kaikki kirkkaat valot ja jos on pimeää sytytän kynttilöitä. Pyrin miettimään mieltä askarrutavat asiat valmiiksi, jotta niitä ei tarvitse miettiä enään sängyssä.

Nykyään käytössä on myös NLP opiston Nuku Hyvin audio. Jos minulla on vilkkaampi olotila, en yleensä laita tätä pyörimään, sillä jos olen hereillä vielä sen loputtua, saatan hermostua tietyllä tavalla ja stressaan enemmän siitä, että pitäisi saada unta jo. Se taas vaikeuttaa unen saamista. Viime yönä uni taisi tulla melko pian, sillä en muista yhtään mihin asti tuota äänitettä olin tietoisessa tilassa :D


NLP Opiston sivuilta

Kokeillaanpa saadaanko yhtään keskustelua aikaan ... kärsitkö sinä univaikeuksista vai nukutko kuin tukki alusta loppuun asti? Entäpä unen kesto, riittääkö 6 tuntia vai tarvitsetko 10 tuntia unta, jotta heräät virkeänä? Panostatko unirutiineihin vai sujuuko tuo ihan omalla painollaan?

Sain nukuttua viime yönä reilu 8 tuntia, mutta jos kello ei olisi ollut soimassa olisin nukkunut pidempäänkin. Oli nimittäin melkoista taistelua tuo herääminen :D Vaikka olikin vapaapäivä edessä, niin halusin herätä ajoissa. Minulla on nykyään salille päiväkortti eli minulla on aikaa käydä salilla ainoastaan klo 16 asti. Valitsin tuon, sillä hinta on hieman edullisempi ja työni painottuvat kuitenkin iltoihin eli päiväsaikaan on paras treenata.

  ;)


Käyn siis nykyään Fressi Sykkeellä taas. Kävin siellä ensimmäistä kertaa kun se oli vielä Atletico. Jossain salitreenit kun jäi pois, niin poistin jäsenyydenkin. Sykkeen aikanakin minulla oli jonkin aikaa jäsenyys kun entinen tankotanssistudio sijaitsi samassa rakennuksessa ja Sykkeelle oli niin helppo piipahtaa. Noh, nykyäänhän tuo on Fressi Syke, mutta mitään kovin radikaaleja muutoksia siellä ei ole tapahtunut. En ole kyllä koko salia käynyt vielä tutkimassa, sillä olen omat treenini tehnyt pienellä naisten puolella. Omiin treeniaikoihin siellä ei ole ruuhkaa ja kaikki tarvittavat välineet on pienessä tilassa. Voisi ensi viikolla käydä vähän tutkimassa paremmin kun on enemmän aikaa kun Pole Academy pitää viikon tauon ennen kesäkauden alkamista.

Tänään väänsin olkapää- ja rintatreenin salilla. Koitan parannella tuota venähtänyttä pehvaa, niin treenataan nyt sit kuitenkin yläkroppaa. Treenin alkuun sain lisäillä painoja verrattuna edelliseen kertaan kun tuota treeniä teki, mutta se taas sitten hyydytti melko tehokkaasti lopputreeniä kohden. Eniten ehkä huvitti kun eilen Bikini Challenge-miitissä jaksoin tehdä minulle hurjat 10 miestenpunnerrusta yhteen putkeen. Noh, tämän päiväsen treenin viimeisenä liikkeenä oli etunojapunnerruksia, niin aloitin tekemään heti suosiolla polvet maassa, mutta neljäs toisto ei edes hievahtanut ala-asennosta ylöspäin :D Hyvin siis oli saanut väsytettyä lihaksia tuon treenin aikana!


Sujuiskohan punnerukset paremmin jos ajais hiukset pois :D

Sitten asiasta kukkaruukkuun ... luin taas hirmu motivoivan muutostarinan. Suosittelen lukemaan Rautaa ja Ravintoa blogista kuinka sähkömies käännytetään ruokiaan tarkkailevaksi personal traineriksi :) Sillä siis voi olla hyvinkin paljon merkitystä, mitä laitamme suustamme alas. Kyllä tuostakin tuli taas pientä motivaatiobuustia tähän omaan elämäntaparemonttiin. Ei voi muuta kuin antaa suuret rispektit kyseiselle henkilölle!

Psssst. Nyt lähden hakemaan kaupasta vielä raejuustoa, sillä minun on PAKKO päästää testaamaan TÄTÄ vaniljajäätelöä. Raportoin sitten fiiliksiä seuraavassa päivityksessä ;)

3 kommenttia:

 1. Mulla vaikuttaa liikunta ihan suorassa suhteessa unen laatuun... Niinä päivinä kun oon tehnyt rankan treenin ei tarvi kun silmät ummistaa, niin nukun aamuun asti. Mutta nyt sairastellessa onkin ollut uni paaaljon pätkittäisempää, tosin edelleen saan unenpäästä kiinni helposti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu tuokin on totta! Tosin jos kovin illasta tulee vielä kovaa rasitusta, niin silloin itse käyn helposti ylikierroksilla ja silloin taas on vaikeaa. Onneksi nuo salitreenit tulee tehtyä päivästä, niin eivät ainakaan häiritse nukahtamista :)

   Poista
 2. tiedän ettet oo kauheen aktiivinen täällä mut mä laitoin sulle silti blogihaasteen :D

  VastaaPoista