perjantai 8. helmikuuta 2008

Esittely

Koitetaanpas nyt alotella tätä blogia :)

Voisin vähän kertoa historiastani tähän alkuun:

Tanssia olen harrastanut läpi elämän, mutta tuntuu että taukovuosia on ollut enemmänki ku treenivuosia. Joskus ihan lapsena kävin jossain satutanssissa, mutta siitä ei ole kyllä minkäänlaista mielikuvaa itsellä.

Noin 11 vuotiaana harrastin reilun vuoden showtanssia sekä showjazzia, mutta harrastus jäi siihen kun itse pääsin kehittyneempien ryhmään kun kaverit eikä yksin ollut kivaa tunneilla. Nykyään tuotaki harmittelee vain, kuinka hyvä sitä olisikaan nyt jos olisi silloin jaksanut panostaa ;)

14 vuotiaana harrastin afrikkalaista tanssia vuoden ajan. Se oli todella rankkaa ja hiki lensi, mutta koin ettei aivot päässeet siinä tarpeeksi työskentelemään sillä tanssit olivat hyvin yksinkertaisia.

Lukion ensimmäisellä luokalla koulu järjesti meille tanssikurssin, jossa kävimme vuoden aikana läpi erilaisia tanssityylejä lähinnä show- ja street tansseista. Tästä jäi mieleen kytemään ajatus kuinka mukavaa olisi taas harrastaa tanssia, mutta itsekritiikki ja "vanhuus" nousivat esteeksi pään sisällä.

19-vuotiaana sitten päätin, että minähän menen sinne tanssitunneille vaikka mikä olisi ja sinnehän sitä sitten tungettiin 15-vuotiaiden sekaan hip hopin alkeistunneille :) Kehityin ilmeisesti nopeasti, sillä parin kuukauden jälkeen pääsin jo paremmille tasoille ja street pop tunneilla nousin jopa sellaselle tasolla jossa vaadittiin 3-4 aikasempi kokemus street-/showlajeista (minullahan sitä ei ollut lähelläkään sitä, hih).

Muutto tampereelle aiheutti taas vuoden tauon treenailuun, mutta sen jälkeen olen kotiutunut Hip Hop Houselle. Tällä hetkellä lajeina on Disco Show, Baletti, Break, Hip Hop sekä Street. Tanssitunteja viikossa kasaantuu yhteensä 8 ja siihen lisäksi vielä omat treenit sekä yksityistunnit.

Nyt olisi tarkoituksena aloittaa myös tankotanssin treenailu. Olen päässyt tangon makuun jo tamperelaisessa Be-Bop yökerhossa, sillä työskentelin siellä vuoden ajan esitanssijana ja yhtenä lavana siellä oli tangollinen lava. En päässyt etukäteen harjoittelemaan tankoilua vaan kaiken mitä osaan opettelin siinä esiintyessä (kovin paljoakaan en siis osaa ;) ). Oma tanko on lähdössä tilaukseen ensi viikolla, titaaninen 45mm X-pole olisi kiikarissa. Oman tangon saapumiseen asti pärjäilen lainassa olevan tangon kanssa kunhan saisin muuttolaatikot purettua, että tuossa tangon ympärillä mahtuu tanssimaan :D

Ensi kuun alussa sitten täällä tampereellaki alkaa tankotanssitunnit :) Jos jotakuta kiinnostaa laji, kannatta tsekata nuo tankotanssilinkit.

Kuntosalilla olen käynyt säännöllisen epäsäännöllisesti noin kuuden vuoden ajan. Itsellä vähän pukkaa saleilun suhteen käymään niin, että sitten kun käydään salilla niin sielä käydään usein eikä treeneistä lipsuta, mutta jos treeneihin tulee viikonki tauko, motivaatio häviää jo siinä välissä, jonka takia tauko saattaa venyä vieläkin pidemmäksi. Tavoitteena olisi saada motivaatio kuntoo myös niiden taukojen jälkeen. Nythän tässä muuttohässäkässä taas tuo saleilu oon jäänyt paussille :(

Nyt täytyy näköjään juosta jo treeneihin, jatketaan myöhemmin taas ;)

3 kommenttia:

 1. voi että! tankotanssia! harmittaa ku ite asuu täällä lapissa nii ei täällä vielä tuommosista hienouksista oo vielä kuultukkaan.. mistä tilaat tangon? olen ajatellu itsekkin ´hankkimista, jotta pääsis ees vähän kokeileen.. :)

  VastaaPoista
 2. Itse tilasin tangon osoitteesta http://www.verticaldance.com/ ,sieltä siis saa noita x-poleja, jotka on mielestäni ehdottomasti parhaita. Saattaa tuntua ehkä kalliilta investoinnilta kun sen about 300 € siihen laittaa, mutta kannattaa muistaa, että sen saa myös helposti myytyä pois jos tuntuu ettei se olekaan oma juttu. Jos ei halua noin paljoa rahaa sijoittaa suosittelen http://www.antishop.fi/ tankoa (ei se halvin ;) ) Antishopin tanko ei vaan ole niin mukautuva kuin x-pole. X-polen saa sekä pyöriväksi, että staattiseksi kun taas anti-shopin tankoa ei saa pyörimään. Suurin ongelma anti-shopin tangossa on ehkä se, että jos muuttaa, niin tanko saattaa jäädä kelvottomaksi. Se nimittäin sahataan sopivan mittaiseksi ja jos sattuu muuttamaan asuntoo jossa on korkeampi huonekorkeus, niin tankoa ei saa enään kiinni. X-polen kanssa taas pystytään korkeutta muuttamaan jatkopalojen kanssa halutuksi.

  Kannattaa myös käydä katsomassa http://tankotanssi.blogspot.com/ , sieltä löytyy mukavasti informaatiota mm. tangon valintaan ;)

  VastaaPoista
 3. voi kiitos näistä tiedoista.. :) pitääki käydä katsomassa.. se kyllä voi olla että saattaa jossain vaiheessa jäädä unholaan se tanko vaikka sen hommaiski, kun ei oo silleen mahdollisuuksia "harrastaa" ihan täällä.. eikä oo ohjaajia yms. mutta pitää kyllä miettiä tosissaan.

  VastaaPoista